Happy Mind Day Yoga Specials

Workshops voor jong en oud en goed voor body en mind.
Geef je op voor een van de onderstaande yoga workshops.
We vragen je een donatie te doen van het aangegeven bedrag aan stichting MIND. 

Bij alle workshops: trek lekker zittende kleding aan. De workshops vinden plaats in de Yoga studio. 

Yin Yoga en klankschalensessie

Bij Yin Yoga blijf je drie tot vijf minuten in een houding. Dat kan eventueel met behulp van een kussen en blokken voor een diepe stretch van je spieren en bindweefsel. Terwijl je in een houding bent, word je verrast door de prachtige klanken, vibraties en sensaties van diverse instrumenten die voelbaar door jouw lichaam komen.

Docenten Samira en Rudy
10:00 – 11:00 uur, graag aanwezig zijn om 9:45
Kosten €12,50 (maar meer doneren mag ook)
VOL

Yoga Nidra en Nervus Vagus-sessie

In deze sessie starten we met enkele ademhalingsoefeningen om de Nervus Vagus te stimuleren, zodat we in een staat van veiligheid en verbinding komen.
De Nervus Vagus is de langste en één van de belangrijke hersenzenuwen van ons zenuwstelsel, die ons in staat stelt te kunnen vluchten en/of vechten èn verantwoordelijk is voor het ‘ontstressen’, in het Nu kunnen zijn, ontspanning.
Aansluitend volgt een Yoga Nidra sessie. Dit is een begeleide liggende meditatie, waarin het lichaam in slaap gebracht wordt (rust) en de mind een reis maakt door de verschillende lagen van het bewustzijn.
De Yoga Nidra heeft ook een positief effect op de Nervus Vagus.

Docent Daniëlle
11:30 – 12:45 uur,  graag aanwezig zijn om 11:15 
Kosten €12,50 (maar meer doneren mag ook)
VOL

Grondingsmeditatie met klankschalensessie

Het gronden is het begin van jezelf leren ervaren en voelen; een sterke basis waarop je door borduurt. Bij een grondingsmediatie richten wij ons op de 1e chakra (de wortelchakra). Als je 1e chakra in balans is, voel je je tevreden, stabiel en je gelooft in je innerlijke kracht. Je gaat bewust om met je lichaam en wat deze nodig heeft. Als je wortelchakra uit balans is, kan je je angstig rusteloos en onveilig voelen. Tijdens deze meditatie richten wij ons door middel van diverse ontspannings- en grondingsoefeningen om deze chakra in balans te brengen.

We sluiten deze meditatie af met een ontspannende klankschalensessie. Klankschalen geven trillingen af die tot diep in het lichaam doordringen. De magische klanken nemen je mee op reis, een reis naar de diepere lagen van je bewustzijn. Een klankschalensessie is liefde, tijd en ruimte geven aan jezelf.

Trek lekker zittende kleding aan, en neem een kussen en deken mee.

Docent Jennifer
13:15 – 14:15 uur,  graag aanwezig zijn om 13:00
Kosten €12,50 (maar meer doneren mag ook)
VOL

Klankschalenconcert

Op 16 april nodigt De Volle Zon, je uit om te komen relaxen en wegdromen op de resonerende klanken van De Dreamscape. Een klankenbad met kristallen klankschalen, didgeridoo, native flute, en healing drum.

De klankschalen helpen om je naar rust te brengen. Maar daarnaast gaat De Dreamscape een paar stappen verder door trance technieken, hypnotherapie en andere helende technieken toe te voegen in dit ligconcert. Een ervaring die door je complete zijn zal resoneren.

Je ervaart een zeer diepe staat van rust. Hierdoor voel je je lichter, zekerder, sterker en meer gefocust op het nu. Om de buitenzintuiglijke waarnemingen te activeren bij de deelnemers is Mattijs steeds bezig om de impulsen vanuit de zaal te optimaliseren welke zorgt voor een innerlijke reis die je dichter bij jezelf brengt.

Docent Mattijs
15:30 – 17:30, graag aanwezig zijn om 15:15
Kosten €25,00 (maar meer doneren mag ook)
VOL

Creatieve Workshop

11:00 – 15:00

Armbanden maken met edelstenen.

Binnen
Kosten vanaf € 5,00 één armband (meer doneren mag ook)