Happy Mind Day lezingen

Voor Happy Mind Day hebben we een aantal ervaren sprekers uit verschillende hoeken met unieke verhalen die te maken hebben met mentale gezondheid.

Tijd: 13:30 – 15:00

Logo stichting mind

Inleiding

Sabine Vissers van Stichting MIND zal een voorwoord doen, en vertellen wat er gedaan wordt met de donaties.

Nanette Waterhout werkt met haar eigen en familie ervaringen met psychische ontregeling binnen de ggz. Bij die ervaringen horen ook eigen suïcidale gedachten en poging en het verlies van haar moeder en een aantal andere naasten door suïcide.
Het is een onderwerp dat haar dus na aan het hart ligt. In een lezing met gedichten neemt ze je mee in dit belangrijke thema waar nog steeds teveel taboe op ligt. Raar eigenlijk als je bedenkt dat het één van de meest voorkomende signalen is bij oa depressie. Er niet over praten is niet ondersteunend voor mensen die worstelen met suïcidale gevoelens. Openheid en ruimte hiervoor kan levensreddend zijn. Zullen we samen het verschil gaan maken?

Voorouders, rampen en ziektes

Margreet Lenstra, medewerker Publiek bij het Waterlands Archief in Purmerend, vertelt kort over familieonderzoek (genealogie) en de mogelijkheden om daarbij onderzoek te doen naar het voorkomen van ziektes en rampen waar je voorouders mee te maken kunnen hebben gehad. Dat doet ze aan de hand van verschillende voorbeelden uit Purmerend en omgeving.


Mijn naam is Han van Someren.  Ik ben 62 jaar jong. Getrouwd, 3 kinderen en 2 kleinkinderen. Ik heb 36 jaar bij de politie gewerkt en door heftige incidenten tijdens het werk, PTSS opgelopen. In 2014 ben ik helemaal afgekeurd. 

Gelukkig heb ik kort daarna een buddyhond van de KNGF geleidehonden gekregen. Zijn naam is Gustar. Hij heeft mij en mijn gezin weer ons leven teruggegeven. Hij heeft er voor mij gezorgd dat ik weer naar buiten kwam en ik weer normaal kon slapen. Ik heb door hem weer zin in het leven.